MarttiHaverinen

Rauno Lintunen käyttää kidutuksella saatuja argumentteja

  • Kuvakaappaus keskustelusta US-puheenvuoro 27.12.-18
    Kuvakaappaus keskustelusta US-puheenvuoro 27.12.-18
  • Sama keskustelu.
    Sama keskustelu.

Rauno Lintunen kirjoitti tänään US.Puheenvuorossa kirjoituksen: "Nato-lobbari paljasti oikeat karvansa". Kirjoituksen kohteena oli suurlähettiläs Hannu Himanen. Linkki: http://raunolintunen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264758-nato-lobbari-paljas...

Keskusteluosuuden loppupuolella linkitti hra. Lintunen videon mistä osa näkyi YLE:n uutisissakin. Haastateltavat pidätetyt ukrainalaismerimiehet oli selvästi painostettu antamaan lausuntonsa, mutta Lintunen käytti todisteena kirjoituksilleen ko. lausuntoja, joiden todistusvoima oli sama, kuin esim. ISIS-järjestön vankivideoilla ja menetelmäkin sama.

Rauno Lintunen edesauttaa kidutuksella / kidutuksen uhkalla saatujen lausuntojen hyödyntämistä poliittisiin tarkoituksiin. Hän on siis osallinen.

Venäjän armeija on syyllistynyt useisiin sotarikoksiin Ukrainassa. Niihin ovat kuuluneet vankien summittainen ampuminen, häpäisy ja kidutus sekä pakkotyö. Vangit tiesivät (ja Lintunenkin tietää), mikä heitä seuraisi, jos he eivät antaisi venäläisten haluamaa lausuntoa videolle.

Aihe Ylellä: https://yle.fi/uutiset/3-10528414

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (87 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Lintunen on ..., öh, Lintunen. Jos tunnet hänen kirjoituksiaan, hänen kirjoituksistaan suorastaan huokuu tuoreen lehmänlannan lämpöinen Kreml-kiihko.

Lintunen on yksi palstan Venäjä-kiihkoilijoista, toinen hyvä esimerkki suruttoman huolettomasta putinistista on eräskin täällä esiintyvä Hemmo. Heille mikään Putinin tekemä rikos ei ole niin suuri etteikö suurempaa syyllistä löydy muualta.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Lintunen osallistuu nyt kumminkin "rikokseen ihmisyyttä ja ihmiskuntaa" vastaan.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Käypä kysymässä Lintuselta Venäjän Syyriassa tekemistä sotarikoksista niin huomaat mistä juuri puhuin.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen Vastaus kommenttiin #4

Venäjä ei ole ollut syytettynä sotarikoksista Syyriassa. Enkä ole minäkään, ei Syyriassa eikä muuallakaan.

Yritän tuossa Kertshinsalmen konfliktissa kertoa uutisia, joilla on totuudenmukaista arvoa.

Ei se sota tule, vaikka oikeisto sitä niin kuumeisesti halajaa. Ei vaikka Viron puolustusministeri Luikki sitä lausunnoillaan lietsoo ja naurattaa järki-ihmisiä.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #43

Mitäpä muuten olet Lintunen mieltä siitä, että olisiko kenties ukrainalaisia merimiehiä uhkailtu, painostettu tai pieksetty antamaan nuo lausuntonsa, mitä käytit argumentteina väitteillesi kertshin kriisistä. Niin ja eikö olekin rumaa tehdä niin!

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen Vastaus kommenttiin #47

Siloposkiset sotilaspojat näyttivät oikein terveiltä, vaikka ovat Ukrainan uusnatsijohtoisen tiedustelun palveluksessa. Hellitä jo.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Lintunen muistaakseni on näitä vanhoja suomi-kommareita, joille tärkeintä on Venäjän kannatus kaikessa - kaikki mielipiteet menevät sitten sen linjan kautta. Ainakin hyvin ennalta-arvattavia mielipiteitä tulee aina. Mikä sitten pistääkään ihmisiä elämään Venäjä-kuplassa, vaikkei ole edes maan kansalainen...

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

En tiedä yhtään "suomi-kommaria", jolle olisi "kaikki kaikessa" Venäjän kannatus. Mutta tiedän satoja suomalaisia kommunisteja, joille Venäjän vastainen kiihotus ja sodanlietsonta 1930-luvun malliin on kauhistus.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Olet vain vaatimaton.. vähän nyt ylpeyttä tekemiseen. Yhtään Venäjää kritisoivaa tai tuomitsevaa kirjoitusta en ole kommunisteilta nähnyt vieläkään esim. Uudessa Suomessa. Syitä olisi kyllä ollut vuosien mittaan lukuisia....

Ai onko kommareita Suomessa vielä satoja - aikamoista. Perin jakaantuneita käsittääkseni kumminkin. Muutamat sadatkaan ole yksimielisiä.... lisännee uskottavuusongelmaa...

***
Tiedät ihan hyvin ettei kukaan harkitse ydinaseita täynnä olevaan Venäjään hyökkäystä.
Huoli on siitä ettei Venäjä kunnioita maiden rajoja. Huoli on Venäjän hyökkäyksestä ja siihen varautumisesta. Uhka pääosin on koskenut liittoutumattomia maita... mm. Ukraina sai sen viimeksi kokea.

Käyttäjän PerttiAkkanen kuva
Pertti Akkanen

Tuhansia kommunisteja 1930-luvun Neuvostovastainen kiihotus kauhistutti niin, että pakenivat Venäjälle. Heistä tosin puolet teloitettiin Stalinin vainoissa. Mutta säästyivätpähän ainakin todistamasta, kuinka suomalaiset sodanlietsojat käynnistivät hyökkäyksen Mainilassa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Lintusen stalinismi on Putinin kestävää, mutta länsimaissa katoavaa kansanperinnettä. Ryöstökapitalismi ja imperialismi on ok, kun se tapahtuu Venäjällä. Säälittävä papparainen.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

En tietenkään kannata Venäjän kapitalismia. On pölhöä väittää muuta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Neuvostoliitto käytti jo Stalinin aikana samanlaisia julkisia filmattuja tunnustuksia. Ovat palanneet vanhaan aikaan, kuten oli asian laita myös taannoisen Englannin myrkytysjupakan kohdalla.

Solzhenytsin kirjoitti näiden filmausten menettelytavoista kirjassaan Vankileirien Saaristo.

Tällaiset "tunnustukset" ovat räikeätä piittaamattomuutta kansainväliselle oikeudelle ja ne pitäisi tuomita erikseen tämänkertaisen Venäjän rikoksen kohdalla kuin pisteenä iin päälle, kun päätetään sanktioista ja muista vastatoimista.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Niistä "tunnustuksista" voisi päätellä että ukrainalaisia ei päästetä ainakaan pitkään aikaan vapauteen kertomaan omaa versioonsa tapahtuneesta. Venäjältä näkyi kommentti, jossa sanottiin jotenkin että alusten miehistö on oikeuden käsissä eikä Kreml voi vaikuttaa vapauttamiseen. Uskokoon ken tahtoo.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Missä oikeusistuimessa on todettu, että Venäjä on syyllinen Englannin myrkytysjupakkaan?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Ei ole saatu syyllisiä oikeuteen, kun Venäjä ei luovuta heitä ja tilaajakin liian korkeassa asemassa. Tsekisteiltä muuten tippuu nykyisellään Venäjällä päitä kuten silloin Stalinin parhaina vuosina.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen Vastaus kommenttiin #51

Ei ole mitään tsekistejä eikä tippuvia päitä. Irtopäitä löytyy USA:n ja EU:n tukeman Isisin alueilta ja Keski-Afrikasta, missä suomalaissotilaatkin ovat niitä laskemassa. Hellitä jo.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ikävä tietty kysyä näytön perään?

Vai päätetäänkö nyt vaan,että heitä on kidutettu ja näin ollen siitä muodostuu fakta?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Kidutettu tai uhkaamalla kidutuksella. Ei tuollaisia lausuntoja muuten annettaisi. Vain naivi uskoo lausuntojen vilpittömyyteen ja venäläisen oikeusjärjestelmän oikeudenmukaisuuteen.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Eli siis päätämme miten asia on ja siitä tulee fakta.

Naiviudesta ei kannata kirjoittaa mitään tällaisen käytännön kanssa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #12

Kun fakta on, että kaikki Venäjän toiminta perustuu valheelle, niin siitä seuraa loogisesti, ettei tämänkään valheellisuutta ole syytä epäillä. Jos näin ei olisi asian laita, niin mitään tuollaista showta ei maailman nähtäväksi olisi edes lavastettu. Asia olisi hoidettu asiallisesti normaalin kaavan mukaan. Kukaan ulkopuolinen ei pääse heidän kanssaan puhumaan kahden kesken, se on varma.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #13

Se on jälleen päätetty fakta.

Loogisuus joka nojaa päätettyihin faktoihin kaatuu omaan epäloogisuuteensa. Mikäli siitä ehtii tulla elämänkatsomus sitä ennen,niin elää kyllä varmasti mielenkiintoista elämää.

Jos nyt sanot jonkun asian varmaksi ja se päätyykin päinvastoin,niin korjaatko loogisuutesi ehtoja?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #17

Täällä on useita Venäjätrolleja, mutta sinut olen valmis luokittelemaan aidoksi hyväuskoiseksi hyödylliseksi hölmöksi.

Mitenkäs oli malesialaiskoneen kanssa, venäläisten taistelijoiden osallistumisen kanssa,kaikkien viimeaikaistebn myrkytysjupakoiden kanssa j.n.e.

Jos tuota videota ei olisi julkistettu, niin Venäjää voisi uskoa premmin. Nyt se on menettänyt kasvonsa koko maailman edessä. Jos sillä olisi puhtaat jauhot pussissa, niin mitään tuollaista ei olisi tehty.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #19

Tottakai olet valmis luokittelemaan,koska tässäkin asiassa päätät mitä muut ajattelee ja siitäkin tulee sinulle fakta.

Sitten alat toistelemaan näitä faktoka ja häikäiset itsesi loogisuudella.

Se mielenkiintoinen elämä on varmasti hienoa.

Mitä malesialaiskoneesta tai venäläisten taistelijoiden kanssa?

Ainoa mitä olen aiheeseen reagoinut on ollut kysymys näytöistä. Se on tietty paha..ymmärrän sen,koska niitä ei voi vai päättää olevan tietynlaisia. Siksi se rassaa niin pahasti sinuakin.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #20

ISIS:n videoita vangeistaan varmaan katselit samalla varmalla logiikalla, että aito mielenmuutos on nyt kyseessä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #22

Itseasiassa en ole katsonut ainuttakaan videota isistä koskien.

Tätäkin oli turha sanoa,koska jälleen päätit miten asia on ja siitä tuli fakta.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #20

Vellu, eiköhän sinua pidä täällä kaikki hyväuskoisena hölmönä. Paitsi ehkä Lintunen ja Myyryläinen, nyt kun Luomakin on häipynyt kuvioista :)

Tekeepä Venäjä mitä tahansa, niin yhtä varmasti kuin auringonnousu pomppaat aina esiin kyselemään "todisteita" ja esittelemään vaihtoehtoisia teorioitasi, joissa Venäjä ei ole syyllistynyt mihinkään vaan kaikki mahdolliset muut.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen Vastaus kommenttiin #42

Kaikki mihin ei ole todisteita on porvarimediassa propagandaa. Tätä propagandaa vastaan vastamedia taistelee, ainakin siihen asti kunnes oikeisto katkaisee yhteydet, sulkee suut ja polttaa kirjapainon.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #42

Te jotka keksitte faktoja voitte pitää minua ihan millaisena vain..se on teidän mielikuvituksenne oikeus. Nekin ovat vaihtoehtoisia teorioita..tätäkin on turha selittää,koska päätätte faktat ilman jopa ilman kysymyksiä.

Te joille riittää fiilis tai epäilys asioista olette vaarallista sakkia,koska juuri sellaisten ihmisten vuoksi sotiin päädytään.

En koskaan ymmärtänyt ennen teidänkaltaisten kohtaamista,että tiedonjano on huono asia ja fiilis pitäisikin riittää. En ajatellut antaa kaltaistenne vuoksi peräksi tämän asian suhteen joten jatkan kyselyä jotta tietäisin faktoja ja samalla paljastan teidän tyhjän päällä makaavan faktattoman loogisuuden.

Ihan kelpo kuvio,jos sen hintana on teidän valittaminen ja henkilöön käyminen pelkästään kyselyn ja spekulaation vuoksi.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Millä keinolla ukrainalaisten vapaaehtoinen lausunto saatu?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Hyvä kysymys!

Mitä keinoja sinä vaatisit vapaaehtoisen lausunnon antamiseen pidätettynä?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olet oikeassa, tuollainen on todella ikävää ja osoittaa piittaamattomuutta sekä epäempaattisuutta kärsiviä kaapattuja nuoria miehiä kohtaan, joiden tulevaisuus ei todellakaan ole kadehdittava.

Tunnustus saadaan uhkaamalla elinkautista Siperiatuomiota tai salaperäistä kuolemaanjohtavaa sairastumista vastapainona palkinto siitä, että heidät vapautetaan lyhyen ajan jälkeen. Tätähän ei tietenkään tule tapahtumaaan, mutta eihän noilla pidätetyillä ole mitään menetettävää yrittää sitä. Kenenkään Venäjän ulkopuolisen kanssa he eivät pääse tekemisiin eikä kukaan heistä voi kertoa millekään taholle mitään.

Mainitsin ylempänä Solzhenitsynin kirjoitukset. Eräässä tapauksessa hän kuvasi toisen maailmansodan loppuvaiheissa johonkin länsimaahan vahingossa jääneiden neuvostosotilaiden tapausta. Kolme miestä oli taistelussa jäänyt liittoutuneiden läntiselle alueelle ja sieltä heitä oli vaadittu palautettaviksi. Asiaan suostuttiin ja jossain vaiheessa vajaan vuoden kuluttua alkoi tihkua tietoja siitä, että he olivat saaneet pitkät vankeustuomiot Neuvostoliitossa.

Muutaman kuukauden kuluttua noista tiedoista miehet astuivat Moskovassa TV-kameroiden eteen hyvinvoivina ja arvokkaasti pukeutuneina. He olivat kertoneet kuinka järkyttyneitä he ovat olleet, kun ovat "lukeneet länsimaisista lehdistä" moisia valheita. Iso-Britannian hallitus ja media pyysi anteeksi Neuvostoliitolta.

Solzhenisyn kertoi, että miehet oli otettu pois vankilasta heti kun tietoa oli alkanut tihkua, heidän tukkansa oli annettu kasvaa, heidät oli ruokittu parisen kuukautta hyvin ja sitten tehty tuo haastattelu usean nauhoitetun otoksen jälkeen julkaisukelpoiseksi leikkaamalla. Haastattelun jälkeen heidät oli passitettu saman tien takaisin Ljubjankaan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Taas tuli puuta ja heinää. Onneksi on lunta satanut joten voit lähteä suksimaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #15

Lue Solzhenitsynin Vankileirien Saaristo. Hän on Nobelkirjailija, jos et satu tietämään.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #16

Et varmasti koskaan ymmärrä,mutta minua ei kiinnosta tittelit.

Eikä oikeastaan kyllä edes koko aihe.

En halua päätäni jumittaa noin pahasti varmuuksille jotka paljastuvatkin epävarmuuksille.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #18

Todistustaakan siirtäisin nyt sinulle, Vellu, kun tällaisen epävarmuuden paljastit.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #21

Mistä asiasta siirrät taakan minulle?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #29

Todista, ettei mitään painostusta kidutuksen uhkalla, tai väkivallalla tai suoranaisella kidutuksella ole tapahtunut, vaan lausunnot ovat aidon mielenmuutoksen tulosta.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #32

Sinä olet väitteen esittäjä..minä en ole väittänyt mitään kyseisestä asiasta. Olet vielä jopa lähtenyt solvaamaan toista blogilla väitteesi kanssa.

Taas oli kysymys liikaa faktojen maailmassa?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #21

Turha toivo, että Vellu esittäisi itse mitään. Hänen ainoa antinsa tälle keskustelupalstalle häintä vaatimalla kaikista asioista näyttöä ja todisteita. Huippusuoritus Vellulta oli kun hän vaati minulta omasta mielipiteestäni näyttöä. Viimein hän tajusi lopettaa tivaamisen kun kerroin, että mielipiteeni perustui itseni haastatteluun.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #34
Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #36

En kommentoi trollien kirjoituksia ja ehdotan sitä muillekin. Trollin tavoite on nimenomaan saada hämmennystä aikaan epäoleellisilla kysymyksillä, niihin ei kannata vastata.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #34

Erittäin hyvä huomio. Hyvin harvoin väitän mitään ja silti kiihkoilijat tunneryöpyissään osaavat kertoa mitä ajattelen..faktana.

Näytät varmasti muuten tuon väitteesi minusta toteen myös?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #34

Ja muuten antini tälle palstalle saattaa olla vielä palstan pelastus. Eli siis olen kiinnostunut faktoista sen suhteen,kun keskustellaan,että edes tiedettäisiin oikeasti mistä keskustellaan. Kuten näkee kommenteista..ei nytkään oikeasti tiedetä vaan oletetaan.

Tänne on liikaa pesiytynyt tätä "kyllä minä tiedän"-porukkaa joka ei faktoja kaipaa saati sitte olisi kiinnostunut selvittämään niitä. Tärkeintä on vain kiihkoilla asiasta kuin asiasta ja olla oikean puolella väärää vastaan.

Sinänsä annan usein asian olla,koska tämä porukka on enemmän kiinnostunut kommentoijista kuin itse asiasta. Siihen on syy! Koska ei tiedetä faktoja,niin ainakin voidaan keskustella keskustelijoista.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #40

Millä perusteella Heino olettaa, että noiden miesten tunnustus FSB:n käsissä olisi täysin vapaaehtoisesti annettu? Kyllähän looginen oletus on se, että päinvastaista lausuntoa ei olisi koskaan julkisesti esiin annettu ja se olisi kysynyt kuulusteltavilta uskomatonta rohkeutta ja välinpitämättömyyttä omasta hengestään ja terveydestään. Mitään riippumattomia faktoja ei tulla saamaan, ennen kuin miehet vapautetaan, jos vapautetaan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #76

En oleta millään perusteella mitään tässäkään tapauksessa ja siksi lähdin kysymään pohjaa faktoille eli näyttöä. Mikä oli tietty aivan väärin kysyä..kuten aina Venäjää koskien,koska silloon pitää aina oletuksen riittää.

Loogista tuossa oletuksessa ei ole..kuin tahtomalla päättää faktat. Riippumaton fakta mielestäsi saadaan vapautetuilta vangeilta kysymällä..sitäkö tarkoitit?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #78

Sitä varmaa näyttöä saadaan vasta silloin, kun nämä vangitut pääsevät kotimaahansa ja omin sanoin ilman pakkoa kertomaan asioiden sen oikean laidan. Kai nyt ymmärrät kuitenkin sen, että oletuksensa ei voi olla näiden miesten sanoihin uskominen, kun kyseessä on FSB:n kuulustelu ja Venäjälle myönteiset tunnustukset videoitiin? Kyllä se loogisin oletus on ilman muuta se, että ko. miehet pantiin valehtelemaan. Ei kai siihen nyt paljon päättelykykyä tarvita.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #81

Ei kannata Vellun kysymyksiin vastata. Mikään vastaus ei riitä, jos ymmärrystä puuttuu. Vellu häiritsee tarkoituksella keskustelua, itse blogin asiaan hän ei ota kantaa. Ei siis kannata ruokkia trollia.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #83

Siellä on lunta tullut niin palstan päätrollikin voi lähteä suksimaan jonnekin sillan alle.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #81

Kai ymmärrät,että nämä vangit voivat kertoa taas jonkun osapuolen mieleisiä asioita,kunhan ovat päässeet toisen osapuolen ulottumattomiin? Ei sekään vaadi päättelykykyä paitsi uskossaan vahvoilta.

Tottakai ymmärrän oletuksen ja niinhän tässä olen kirjoitellut. Oletuksesta vain on muuttunut jo fakta,koska usko oletukseen on lujaa.

Näin ollen loogisuus seuraa faktattomia oletuksia ja lopputulema on sitten mitä on..siitä kannattaisi varmaan olla edes välillä huolissaan. Mutta kuten tiedetään..ei uskoa saa horjuttaa,koska muuten alkaa vähintään pa*kahalvaus porukalla. Vähän kuin kirkkoseuroissa olisi.

Mitäs sanot,jos minulla on oletuksena kummatkin vaihtoehdot vankien kohtelusta ja tunnustuksista?

Eli vankeja kidutettiin ja tunnustus on valheellinen on toinen oletus ja toinen on,että vankeja kuulusteltiin ilman kidutusta ja vangit päätti tunnustaa vapaaehtoisesti kuten oli kuulustelussa käynyt ilmi.

Eikö olekkin kaameaa,kun voi noin ajatella edes ja vielä hirveämpää,jos kysyy näyttöä vahvistaakseen edes toista oletusta faktan suuntaan. Täysin irrationaalista toimintaa kyllä!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #92

Eihän Venäjällä mitään vääristellä, eihän?

Venäjän media muokkasi videota iskusta Ukrainan laivaan

Valtiollinen Ruptly-videopalvelu leikkasi pois osan rannikkovartioston tahallisesta törmäyksestä hinaaja Yanu Kapuun.

Esimerkiksi BBC:n julkaisemalla editoimattomalla videolla näkyy laivan iskeytyminen pysähtyneen Yanu Kapun kylkeen.

Ruptlyn videossa ei ole myöskään ääntä. Alkuperäisellä videolla venäläisääni kiroilee ja kehottaa laivaa ohjannutta miehistön jäsentä törmäämään Yanu Kapuun.

- Satuin katsomaan sen muokkaamattoman, on linkissäkin.

https://www.polygraph.info/a/russian-media-outlet-...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #93

Miksi ei väärenneltäisi?

En ole vielä katsonut videoita aiheen tiimoilta ja annan aikaa kulua hetken jotta pöly laskeutuu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #92

Kyse on todennäköisyydestä, siinä mielessä Vellu on oikeassa. Mutta vaikka haluaisikin hifistellä filosofialla koskien totuutta ja epätotuutta sekä niihin liittyviä todennäköisyyksiä, niin tässä kyseisessä asetelmassa ja esille tuodun vidon sisällön vuoksi voi viestiin uskovia todellakin pitää hyväuskoisina hölmöinä. Oman arvioni mukaan todennäköisyys tunnustuksen aitoudesta menee sellaiseen yhden suhde miljoonan "raintshiin". (No, joku aina joskus voittaa lotossakin päävoiton.)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #94

Ukrainan vastaisku.

Commander of seized Ukrainian boat “Berdyansk” refuses to testify to FSB

https://112.international/ukraine-top-news/command...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #94

Voit toki jälleen pitää kaikkia hölmöinä jotka sinun päättämänä uskoo johonkin.

Onneksi toisilla on oikeus pitää sinua hölmönä päätöksiesi suhteen jotka perustuvat arvailuille.

Minustakin on todennäköistä,että vangituille on tarjottu muutakin kuin kupponen lämmintä juotavaa. Mutta en ala sitä huutamaan tosiasiana ilman ainuttakaan todistetta asiasta enkä myöskään täysin ymmärrä mitä kamalaa siinä on,jos kysyy todisteiden perään sen sijaan,että liittyy öyhötyskuoroon.

Sellainen kuorissa oleminen on kollektivismia pahimmillaan.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #92

Ei ole pätkääkään loogista uskoa FSB:n käsissä olevien vankien "vapaaehtoista" tunnustusta.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #96

Juu ei..kuten et näemmä tiedä,niin uskon asioita on hyvin vaikea loogisesti selittää.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #102

On olemassa myös todennäköisyyksiä, Heino. Ja se ei ole todennäköistä, etteikö FSB ei olisi kiristänyt jollain tavalla vangeilta "tunnustukset".

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #103

Todennäköisyydet perustuu uskolle.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #105

Ei perustu. Todennäköisyyksien laskeminen on lyhyesti sanottuna tarkkailtavana olevan tapauksen toteutumisvaihtoehtojen lukumäärien vertaamista kaikkiin kyseisessä tilanteessa mahdollisten tapausten toteutumisvaihtoehtojen lukumäärään.

Jani Kuusela

Kysymyksessä oli harkittu provokaatio, jonka tavoitteena oli yllyttää Venäjän rajavartiostoa aseelliseen yhteenottoon ja sen seurauksena syyttää Venäjää kansainvälisesti sekä julistaa Ukrainaan sotatila, minkä tuloksena Ukrainan presidentti Poroshenko voisi siirtää tulevia presidentinvaaleja. Poroshenkon kannatus on pohjalukemissa, eikä hänellä ole mitään toimivaltaa Krimillä tai Ukrainan itäisissä osissa, jotka ovat itsenäistyneet.

So Simple and true but so hard to see, why oh why

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olipa kerran Kultakutri ja kolme karhua. Eräänä päivänä ...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

No niin, ei sieltä heti vapauteta ainakaan tämän mukaan:

A Crimean court has ordered that several Ukrainian sailors be detained for two months pending trial after a flare-up with Russia’s coastguard. They face charges that could eventually carry a 6-year jail sentence.

https://www.dw.com/en/crimean-court-orders-detenti...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei näitä ukrainalaisia ole tarvinnut kiduttaa, pelkkä kaino pyyntö on riittänyt venäläismieliseen lausuntoon. Tuskin edes tietävät miksi ylläpitävät sotatilaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

He olivat normaalilla tavalla matkalla Mariupolin satamaan, niin kuin laivat sinne koko ajan ovat seilanneet. Videosta näkyy kuka ajoi toisen päälle. Jos provokaationa pidetään Venäjän laittomasti rakentaman sillan alitusta, niin sitten tietysti. Ja Ukrainan kansa on äärimmäisen venäjävastaista. Tämä tarkoittaa ietysti Itä-Ukrainan ja Krimin ulkopuolista Ukrainaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tuosta lausunnosta ja kiduttamisesta kai oli kyse.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Ukrainalaiset minialukset ja hinaaja pidätettiin 50 km ennen Kertshinsiltaa, Venäjän aluevesillä, Krimin edustalla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #54

Jaahas, Lintunen on taas lukenut Sputnik-uutisia. Niissä ei taidettu kertoa että Krim kuuluu Ukrainalle, ihan sama onko sen tunnustanut Nicaragua, Vanuatu ja Nauru.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #54

Mihin asti Krimin rannikosta ulottuvat Venäjän aluevedet?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Kolmesta levitetystä videohaastattelun pätkästä ainakin vihreäsävyiseen maastopukuun pukeutunut "haastateltu" selvästi lukee tekstin hänen edessään pidettävästä paperista, joka on hänestä katsoen kamerasta vasemmalla. Tämä on nähtävissä selvästi silmien liikkeistä, jotka kohdistuvat tekstiin (eikä haastattelijaan, kuvaajaan tai kameraan) ja kulkevat tasaisesti vasemmalta oikealle ja rivin vaihtuessa siirtyvät nopeasti takaisin jatkumaan vasemmasta marginaalista. Puheääni vaikuttaa myös hiukan monotoniselta eikä spontaanilta.

Mitä pitää ajatella siitä, että pidättävä osapuoli näkee aiheelliseksi panna pidätetyn lukemaan kameran edessä ääneen ennalta kirjoitetun tekstin, ja tallenne siitä levitetään kansainväliseen julkisuuteen?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Tyhmää kysyä mitä pitäisi ajatella,mutta voi ajatella vaikka,että ei kaikkialla olla päästy vielä 2000-luvulle missä tuokin tehtäisiin koneella tai ettei tiedetä oletetun paperin syntytarinaa.

Kaikkea voi ajatella,koska porukka ei ihan vielä ole sitä saanut kiellettyä.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Länsi ja Ukraina ovat nyt ymmällään. Yrittävät pelastaa nolon tilanteen porvarimedian valeuutisilla. Ei onnistu. Jäivät kiinni.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Kyllä se oli ihan aito venäläisten tekemä video. Paljasti vain venäläisten tsekistien vieraantuneisuuden todellisuudesta, heidän metodinsa ja venäläisen porvarimedian valheellisuuden.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Katsoppas Lintunen plogin linkistä ukrainalaisen "tunnustus". Sotilas lukee täysin vedenpitävästi kameran linssistä hänelle annetut sanat.

Viittaat tuossa porvarimedian valeuutisiin. Kysynkin Lintuselta, että uskotko siihen, mitä ukrainalainen videolla kertoo,

Katso miehen silmänliikkeitä, eikö lue aivan selvästi annettua tekstiä. Nämäkö ovat sitten niitä OIKEITA uutisia tapahtumista.

Video todistaa, miten härskiä Venäjän toiminta on.

Ps. Montako valeuutista on Työkansan Sanomat julkaissut?

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Videolla ukrainalainen luki aivan selvästi kamerasta tekstiä. Kun katsoo tarkasti, silmät liikkuvat rivien mukaan.
On selvä todiste kuka tässä on syyllinen.

On se tuo Venäjä vaan niin paska maa Putineineen, että oikein sylettää.

Suomi pikimmiten Natoon, ja selänkääntö tuolle roistovaltiolle.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Jos sylettää, pitää siirtyä katsomaan Putouksen Pierua ja Tanssivia tähtiä. Kyllä se siitä...

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Sylettää, ovat häikäilemättömiä roistoja. Veivät voimalla itsenäiseltä valtiolta Ukrainalta Krimin.
Lienet myös tietoinen, mitä veivät meiltä. Tämänkin sinä varmaankin hyväksyt.

Tanssivia tähtiä katsoin mielenkiinnolla nimim itsekin tanssia harrastava.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen Vastaus kommenttiin #64

Montako laukausta Krimillä ammuttiin? Ukrainan laivasto liittyi Krimillä ilman mitään vastarintaa Venäjän laivastoon ja valtaosa Krimin ukrainalaissotilaista Venäjän armeijaan.

Voiton Päivä on taas ensi keväänä 9. toukokuuta. Sen viettäminen on Ukrainassa kielletty siitä lähtien kun oikeisto ja uusnatsit kaappasivat 2014 vallan Ukrainassa.

Ovat syösseet maansa sisällissotaan ja hajaannukseen. Kun nyt kaikki on menetetty, julistavat poikkeustilan ja tukkivat ihmisten suut.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #69

Onko Venäjällä kaikki hyvin. Vähänkin toisin ajattelevat vaiennetaan tekaistuilla syytöksillä.
Pannaan vankilaan tai arestiin. Missä on kansalaisten vapaus toimia. Kuinka joku suomalainen voi ihannoida tuollaista roistovaltiota. Näköjään voi, käsittämätöntä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #69

Muista nyt Lintunen että ilman USA:n apua voitonpäivää ei vietettäisi Venäjälläkään.

"Now they say that the allies never helped us, but it can't be denied that the Americans gave us so many goods without which we wouldn't have been able to form our reserves and continue the war," Soviet General Georgy Zhukov said after the end of WWII.

After the end of WWII the U.S. asked countries to pay for the civilian supplies they received (steamboats, trucks, power plants). The U.S. believed that the USSR had to pay $1.3 billion, yet Soviet government officials said they could only pay $170 million.

Venäjä sitten lopulta maksoi sen verran minkä jaksoi.

https://www.rbth.com/defence/2016/03/14/lend-lease...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Putin kokeilee miten länsi reagoi. Jos ei tule muuta kuin paheksuntaa, se on selvä mandaatti Venäjälle jatkaa imperialistisia toimia.

Putin on saanut venäläisten suosion väitteellä, että länsi hyökkää Äiti-Venäjän kimppuun kuten aikoinaan Napoleon tai Hitler ja tietenkin Suomi. Nyt ei ole mitään pelkoa, että Trump, Merkel tai Macron (+Niinistö) toimisivat niin. Vihollinen ei tällä kerralla olekaan elävä henkilö, vaan vielä pahempi, Nato, joka on abstrakti olento, joka on verrattavissa saatanaan. Nato on paras mahdollinen uhka koska se on näkymätön, aineeton liitto.

Putinin provosta huolimatta, Nato tyytyi vain paheksuntaan ja kehotukseen lopettaa kv-lakien rikkominen.

Putin on jossakin yhteydessä sanonut, että kv-maksujärjestelmästä erottaminen, olisi länneltä sodan julistus. Hän ei ehkä ymmärrä, että hän on itse jo julistanut sodan. Kun kauppa käytännössä Venäjän kanssa loppuisi, se nopeuttaisi Venäjän talouden romahdusta. Tämä olisi myrkkyä Putinille. Kun kansalta loppuu leipä, siitä on mahdotonta syyttää Natoa.

Käyttäjän HelenaReponen kuva
Helena Reponen

Jos miehet puhuvat videolla totta, ilman minkäänlaista omaan tai perheidensä henkeen ja terveyteen kohdistuvaa painostusta, ei Venäjällä pitäisi olla mitään estettä palauttaa miehiä Ukrainalle tai jonkun kansainvälisen, riippumattoman tahon haltuun. Sehän olisi loistava voitto Venäjälle, kun nuo miehet antaisivat varmasti turvallisissa oloissa rehellisen lausuntonsa siitä miten olivat provokatiivisissä toimissa esimiestensä käskystä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Venäjä voi silti perustella vangitsemista toteamalla, että pitäähän heitä kuitenkin rangaista, sillä tunnustuksella ei saa rikosta tekemättömäksi. ;)

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Taitaa mennä itse asiasta vähän sivuun, mutta ihmettelen eurooppalaisia, miksi antavat valttikortit venäläisille. Tarkoitan kaasuputkea Venäjältä.

Miten helppoa onkaan venäläisten käyttää sitä jatkossa vastatoimena mahdollisia Venäjään kohdistuvia kovia pakotteita vastaan.

Miksi alkaa riippuvaiseksi näin tärkeässä asiassa kuin energia arvaamattomasta Venäjästä.

Kyllä siinä annetaan valttikortit venäläisten käteen. En ymmärrä miksi näin toimivat Euroopan maat. Tulevat sen vielä katkerasti toteamaan, mikä virhe tuli tehtyä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eihän siinä riippuvuutta ole, jos ajatellaan, että ilman sitä kaasuputkea kaasun toimitus tapahtuisi kuitenkin muualta tai muulla tavoin. Jos kaasuputki suljetaan, niin sitten hypätään siihen moudiin, joka muutoin olisi ollut koko ajan vallalla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Taitaa mennä itse asiasta vähän sivuun, mutta ihmettelen eurooppalaisia, miksi antavat valttikortit venäläisille. Tarkoitan kaasuputkea Venäjältä."

Mitä järkeä Suomen on ostaa öljyä ja kaasua Venäjältä? LNG-kaasua saisimme tuplahinnalla, mutta saisimme kuitenkin ja Neste on aivan turha öljyjalostamo. Voisimme ostaa suoraan bensat toisesta maasta joka jalostaisi korruptoimatonta rauhanaatteen öljyä lähi-idästä. lopputili vain Nesteen väelle. Hiiltä saa halvalla Saksasta ja Puolasta, se käy hyvin Venäjän kaasun korvaajaksi.

Toimituksen poiminnat