MarttiHaverinen

Kannabis lääkkeenä

Teppo Syvärilä on ottanut elämäntyöksensä kannabiksen laillistamisen ja suosimisen, näin olen ymmärtänyt, palstallamme. Hän ei turhaan tuuleen huuda... Asiaa on enemmän kuin toinen puoli.

Kerron teille nyt omakohtaisen kokemuksen. Olin dokaillut joskus 1990-luvun puolivälissä sen verta, ettei lopettaminen kerralla onnistuisi. MUTTA! Seuraavana aamuna olisi työvuoro! Vedin itätuontia olevan Made in Afganistan hashista 1g + kaksi mellanolutta. Seuraavana aamuna olin täysin nukkunut, virkeä ja täynnä tarmoa työpäivän haasteisiin. Tämä siis tapahtui huimina nuoruusvuosinani. Myöhemmin raitistuttuani ja opiskeltuani päihdetyön ohjaajaksi (jotkut puhuvat terapeutista tässä yhteydessä) olen usein ajatellut kannabiksen käyttöä vieroituslääkkeenä Diapamin sijaan.

Tähän on monta perustetta. Ei vähiten diapamin addiktiopotentiaali, eli taipumus tuottaa välittömästi riippuvuutta addiktoituneilla henkilöillä. Itse olen käyttänyt lähinnä Hashista ja vähän heinää 1980-90-luvuilla ja silti en ole kokenut niiden aineiden koukuttaneen minua niin kuin bentsot ja alkoholi.

Eli mielestäni katkaisuhoitolääkkeenä kannabiksen käyttöä tulisi kehittää sekä tutkia enemmän. Lisäksi kannatan myös kannabistuotteiden käyttöä kipulääkkeinä, siis alan tutkimusta ja pikaista käyttöönottoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Kirjoituksellani en halua esiin tuoda, että kukaan muu kokeilisi omaehtoisesti ko. katkaisuhoitoa vaan haluaisin että katkaisuhoitoa voitaisiin kehittää ko. pohjalta. Toinen turvallinen vaihtoehto lienee alkoholivieroituksessa alkoholi laskevin annoksin. Viimeisintä vaihtoehotahan käytetään kotioloissa miljoonia kertoja /vuosi maassamme.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Jenkeissä on jo hoitolaitos jossa käytetään kannabista vieroituksessa.
Apua ainakin saavat alkoholistit ja opioidi,piri, metaamfetaminin koukussa olevat. Jotkut ovat jopa raitistuneet kokonaan.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Vastaavaa käyttöä olen juurikin ajatellut ja vertaistuen turvin tapahtuvana, jolloin myös sitoutuminen päihteettömyyteen on todennäköistä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

https://www.youtube.com/watch?v=x-fAKVOZB3c&t=16s

The Doctors are joined by Joe Schrank, Founder & Program Director at The High Sobriety Rehab Center, and psychotherapist Dr. Mike Dow to discuss a new approach to treating drug addiction with marijuana.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Johtavilta päihdelääkäreiltä näihin ulostuloihin ei saada kommenttia koska he ovat ottaneet strategiakseen unohduttaa nämä ulostulot kommentoimattomuudellaan. Toisaalla he mainostavat yleisissä tiedotusvälineissä uutismuodossa, kuten Hannu Alho jo aiemmissa tutkimuksissa (alkoholisteilla) plaseboksi tuomittua naltreksonia nyt nenäsumutteena peliriippuvaisille (alkoholismin käypähoito lääkäriasiantuntija tämä Alho) ja vittu mitä paskaa muuta... koko henkilöstö heittää pellolle kautta maan ja kaikki alkaa austa uudelta pohjalta... Lopetetaan A-Klinikka -säätiö ja sen toimipisteet... ne on saaneet enemmän vahinkoa aikanaan aikaiseksi kuin hyötyjä...

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Bentsodiatsepiinit ovat hyvin ongelmallinen lääkeaine päihdeongelmallisten kohdalla. Ne ovat riippuvuutta aiheuttavia ja "bentsokoukku" on yksi vaikeimmista riippuvaisuuksista päästä eroon.

Bentsot ovat deliriumin hoidossa välttämättömiä ja auttavat myös hyvinkin tehokkaasti krapulan tiettyihin oireisiin. Ahdistuksen yms. lyhytaikaisessa hoidossa ne ovat erittäin tehokkaita. Univaikeuksissa ne ovat toimiva vaihtoehto. Siinä missä muutaman vuorokauden valvominen aiheuttaa psykoottisia oireita niin unilääkkeillä nukkuminen on hyvä vaihtoehto psykoosin puhkeamiseen verrattuna. Mutta, mutta.. vain lyhytaikaisesti. Ne menettävät tehokkuutensa melko nopeasti ja aiheuttavat riippuvutta.

Bentsoihin liittyy erittäin suuri päihdekäyttöpotentiaali. Niistä menee hyvin sekaisin erityisesti viinan kanssa sekakäytettynä. Bentsojen sekakäyttö alkoholin kanssa on yksi haitallisimmista päihteiden käytön tavoista. Yleensä päihdeongelmaiset ovat vaarallisimmillaan ja sekaisimmillaan bentso-viina-päissään. Rauhoittavat lääkkeet ovat viinan kanssa kaikkea muuta kuin rauhoittavia. Ne laittavat ihmisen todella sekaisin. Sekakäytössä bentsot lisäksi pahentavat lamaavien lääkkeiden haittoja mahdollisessa yliannostuksessa.

Oma näkemykseni on että bentsot ovat lyhytaikaisessa perustellussa käytössä erittäin hyviä mutta päihteenä alkoholin kanssa sekakäytössä yksi pahimmista päihdesekoituksista. Bentsot ovat kuin tuli, hyvä renki mutta erittäin tuhoava isäntä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

New potential for marijuana: Treating drug addiction - CCN

"Joe Schrank, program director and founder of High Sobriety, is one of them. He says his Los Angeles-based treatment center uses medicinal cannabis as a detox and maintenance protocol for people who have more severe addictions, although it's effectiveness is not scientifically proven.
"So it's a harm-reduction theory," he said. "With cannabis, there is no known lethal dose; it can be helpful for certain conditions.""

http://edition.cnn.com/2017/05/17/health/addiction...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

On myös vahvaa näyttöä että laillistettu kannabis vaikuttaa vähentävän opioidesta johtuvia kuolemia ja yliannostuksia.

https://www.thedenverchannel.com/news/local-news/o...

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Minä en kannata mitään pössyttelyä... Olen vain itse havainnut tietyt kannabiksen lääkepotentiaalit omakohtaisesti. Selvinpäin aina parempi mieli ;)

Käyttäjän MillaJaakkola kuva
Milla Jaakkola

Eipä sitä kannattaa tarvi, kunhan ei pyri aiheuttamaan vahinkoa niille jotka sitä tekevät. Laittomuus satuttaa ihmisiä, jotka eivät satuta ketään, ja tämä on järkyttävän väärin.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #11

Olen nähnyt yhden kannabiskasvattamoratsian vierestä. Kyllä täytyy veronmaksajana todeta, että voimavarat olivat siinä tilanteessa ylimitoitetut, menetelmä täysin väärä yms. Poliisilla olisi muutakin tekemistä kuin kiusata omaa käyttöä varten kasvattavan rauhallisen kansalaisen arkea ja mielenrauhaa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #15

Mun koti on pariin kertaa ratsattu. Tai ensimmäinen kerta oli mutsini asunto jossa asun yhdessä huoneessa. :)

Takavarikomäärä oli toisella kertaa 0.0002mg hasista( Aarnion lätkää). :)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Tanskalaiset ovat hyväksyneet lääkekannabiksen, kyllä se pian on mahdollisesti käytössä myös muissa pohjoismaissa.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/cannabis-skrivs...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tanska aloittaa lääkekannabis ohjelman ja sinne perustetaan tuotanto ja tutkimuslaitos. Suomessa asiasta ei keskustetta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Katsopa ylen puoli ysin uutiset. Lääkekannabis on yksi aihe.Israelin suunnalta, joka on johtava maa kannabistutkimuksissa.

Toimituksen poiminnat