MarttiHaverinen

Vaaleihin vaikuttaminen epätyypillisin keinoin

Eilisessä A-Studiossa Käsiteltiin mahdollisia keinoja, millä tavoin Venäjä voisi vaikuttaa teoriassa tuleviin vaaleihin Suomessa. Mahdollisista keinoista on syntynyt jopa someraivoa nimenomaan osiosta "terroriteot / salamurha".

Jos ajatellaan tilannetta nyt vaalien osalta, niin Venäjällä ei ole mitään järkisyitä tehdä jotain raflaavaa, koska hyöty-/haittatase olisi pahasti miinuksella. Rationaalista syytä siis ei löydy. Todennäköisesti keinot jäävät jonkinlaiseen informaatiovaikuttamiseen sillä täytyyhän disinfortantit harjoittaa säännöllisesti suurempia operaatioita silmällä pitäen.

https://yle.fi/uutiset/3-9910091

Kun katsellaan lähihistoriaa, niin käytetyt teoreettiset keinot ovat olleet käytössä. Ajattelemme, ettei Suomen kohdalla ja että olemme jonkinlainen erikoistapaus YYA perinteineen, mutta "reunavaltiot" ovat saaneet osansa. Seuraavassa pari esimerkkiä:

1) Ukrainan Presidentinvaalit 2004 ja Viktor Juštšenkon myrkyttäminen. https://yle.fi/uutiset/3-5194796 Ukrainan vaaleihin on vaikutettu muuloinkin mm. kaasuhanojen avulla. Venäjän suosikki on ollut Viktor Janukovytš.

2) Montenegro: https://yle.fi/uutiset/3-9275806 Tässä esimerkissä tulee hyvin esille, kuinka Venäjä tulee kohtelemaan NATO:oon liittyviä naita. Otammeko opiksi ja Äänestämmekö vaikka Paavo Väyrystä?

 

Tämä kirjoitus käsittelee Venäjän lähihistorian hankkeita. USA:lla on olleet omansa takapihallaan ja muualla, mutta jos rajoitetaan keskustelu lähialueillemme.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka
Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Jopas nyt... mikähän mättää...

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Nyt toimivat, äsken jostain syystä eivät auenneet... gybervaikuttamista nyt ilmassa....

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Sitä vaikuttamista löytyy sosiaalisessa mediassa joka paikassa, Hesarissa, US,ssa, Facessa ja jopa Vauva-lehdessä. Kommentaattoreina on sekä venäjänmielisiä suomalaisia että suomea osaavia venäläisiä. Myös osa päättäjistämme (virkamies,poliitikko,tutkija,yrittäjä)tekevät työtä Venäjän hyväksi - Ei tämä ole muuttunut sitten kylmän sodan ja suomettumisen...

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Juu... nyt vain etsin niitä rajumpia keinoja kuin valehtelu.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Lehdestä luin pakkoruotsin olevan tehokkain keino hybridivaikuttamisen torjunnassa. Koska Suomessa jo jokainen lukee ruotsia, olemme immuuneja vaikutusyrityksille tai ainakin koko maailmassa parhaiten niihin varautuneita.

Varmuuden vuoksi vielä varasuunnitelmana esittäisin, että järjestäisimme runsaasti äänestyksiä milloin mistäkin aiheesta. Silloin Putin joutuu äänestämään ja hybridivaikuttamaan niistä jokaisessa. Runsas työmäärä ei voi olla vaikuttamatta työn laatuun ja vaikutusyrityksistä tulee hutaisten tehtyjä ja tehottomia.

Marko Parkkola

"Lehdestä luin pakkoruotsin olevan tehokkain keino hybridivaikuttamisen torjunnassa."

Tai sitten olemme ruotsalaisten hybridivaikuttamisen uhreja.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Vaikuttaminen on aika vahva sana. Ruotsin kohdalla kyse on tietenkin hybridineuvomisesta, jossa eksynyttä lammasta lempeästi mutta päättäväisesti ohjataan oikeaan suuntaan.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Onhan tässä tulossa ennenaikaisia Eduskuntavaaleja, Maakuntavaaleja ja jos vaikka kansanäänestystä NATO:sta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onhan noissa iltalehtien kommenttiketjuissa sarjatuotannon henkeä. Venäjää paapotaan samoin elkein kuin Halla-ahoa. Halla -ahoa ei tunnu haittaavan.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Nämä uusnatsit ja kaikemaaliman persut on se FSB:n tapa vaikuttaa... Tosin emme voi ummistaa silmiämme niiltä yhteiskunnallisilta ongelmilta, mistä tällainen kumpuaa.

Toimituksen poiminnat