MarttiHaverinen

Hyväntekeväisyyttä?

Sosiaali- ja terveydenhuollossa työskennelleenä henkilönä olen tutustunut ilmiöön, että hädänalainen henkilö on tarpeellinen auttajalleen. Jos ei rahaa, niin ainakin mainetta ja sädekehä on palkintona, mutta nykyisin enemmänkin rahaa, kolmannellakin sekorilla.

Bisnekselle on otollista ns. myrskyisä toimeliaisuus (venäläinen sanonta), jolloin ääntä kyllä pidetään, apua ollaan antavinaan, mutta hädänalainen ei tule autetuksi (voimaantuminen) vaan hänet kroonistetaan pitkäaikaisen avun tarvitsijaksi.

Hallitus, RKP, Kristilliset ja suurin osa Demareista on sisäistänyt tämän kroonistamisen ja alistamisen autettavaksi -filosofian viimeisimmässä työvoimapoliittisessa ratkaisussaan. Hädänalaiset eivät tule vähenemään, harva voimaantuu (toki heitäkin on, jotka hyötyvät), mutta tulemme näkemään hädänalaisten lisääntyvän.

En tiedä, onko tämä hallituksen vastaus kehittyvien talouksien kilpailuun markkinoilla vaiko automaation tuoman työvoimantarpeen vähenemisen ulosmittaaminen pääoman haltuun, mutta auttamisesta tässä ei ole kyse, vaan työelämän huonontamisesta niiden osalta, joilla ei ole hankitun pätevyyden tuomaa proffessionaalista suojaa.

Lopettakaa se itsepetos, nakatkaa se sädekehä nurkkaan ja ilmoittakaa olevanne itse Perkeleitä, niin kaikki ok.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän TaskinenMika kuva
Taskinen Mika

Näinhän se pitkälti on tempuja temppujen perään. Tuloksena on vain narina temppuilun kustannuksista.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Historiaa: SMP:n Urpo Leppänen touhusi työllistämistuen, jolloin työllistetty sai säällisen palkan työstään. Tuli lama ja yhdistelmätuki sekä Hara-raha, jota ei tarvinnut ottaa vastaan. Nyt on tarjolla pakkopullaa kuntoutuksen nimissä... alas on menty.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Väitän, että työttöminä, kuten jopa kuntouttavassa työtoiminnassa, on paljon sellaisia henkilöitä jotka ovat valmiita ja kykeneviä töihin. Kun vaan töitä olisi. Eikä ongelmana suinkaan ole koulutuksen tai osaamisen puute. Kyseessä on se, että työnantajien pitäisi nykyisin saada mahdollisimman paljon työvoimaa maksutta.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Paljon siellä on myös niitä ihmisiä, joiden tulisi olla sairaseläkkeellä.

Toimituksen poiminnat