Hyväntekeväisyyttä?

Sosiaali- ja terveydenhuollossa työskennelleenä henkilönä olen tutustunut ilmiöön, että hädänalainen henkilö on tarpeellinen auttajalleen. Jos ei rahaa, niin ainakin mainetta ja sädekehä on palkintona, mutta nykyisin enemmänkin rahaa, kolmannellakin sekorilla.

Bisnekselle on otollista ns. myrskyisä toimeliaisuus (venäläinen sanonta), jolloin ääntä kyllä pidetään, apua ollaan antavinaan, mutta hädänalainen ei tule autetuksi (voimaantuminen) vaan hänet kroonistetaan pitkäaikaisen avun tarvitsijaksi.

Hallitus, RKP, Kristilliset ja suurin osa Demareista on sisäistänyt tämän kroonistamisen ja alistamisen autettavaksi -filosofian viimeisimmässä työvoimapoliittisessa ratkaisussaan. Hädänalaiset eivät tule vähenemään, harva voimaantuu (toki heitäkin on, jotka hyötyvät), mutta tulemme näkemään hädänalaisten lisääntyvän.

En tiedä, onko tämä hallituksen vastaus kehittyvien talouksien kilpailuun markkinoilla vaiko automaation tuoman työvoimantarpeen vähenemisen ulosmittaaminen pääoman haltuun, mutta auttamisesta tässä ei ole kyse, vaan työelämän huonontamisesta niiden osalta, joilla ei ole hankitun pätevyyden tuomaa proffessionaalista suojaa.

Lopettakaa se itsepetos, nakatkaa se sädekehä nurkkaan ja ilmoittakaa olevanne itse Perkeleitä, niin kaikki ok.

MarttiHaverinen
Sitoutumaton Hyrynsalmi

Täytyy ottaa vastuuta jo tämän ikäisenä...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu