MarttiHaverinen

Vasemmistoliitto, miksi olen ehdokas?

Hei kaikki Uusisuomi-kamut... Minä tein ratkaisuni...  Vasemmistoliitto on tällä hetkellä ainoa puolue, joka edesauttaa  meidän yhteiskunnan säilymistä... nähdäkseni se on tärkein asia...

Olen minä miettinyt... pisteet on vähäksi saaneet... Miettikää kukin tahollanne ja tarkkaan...

Kukaan ei ole vielä ostanut Vasemmistoliittoa... en ole havainnut... Siis aito ihmisten muodostama liitto, ja voinen siihen liittyä... Koska SDP:n märkä uni on tyhjentää muu Suomi... Kokoomus lupaa leipää vain lakimiehille... KEPU kuoli joskus...

Miksi en ole Vihreiden jäsen!!!! Olen ajanut joskus aktiivisesti alueiden suojelua, organisoinut ydinvoimavastaisia mielenilmaisuja... Puhuvat liian usein minulle vierasta kieltä, vaikka suomea virkkavat... Minulle ainoa oika vihreä on Pentti Linkola ja hän puhuu järkeä. Cityvihreät heilastelkoot keskenänsä!

Voi Jesu! Jos näillä eväillä valtuustoon!!!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eihänse vielä varmista ehdokkuuttasi, jos olet allekirjoittanut ehdokassuostumuksesi, kaikki on vaaliasiamiehen harkinnassa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Minuakin kysyttiin, vaikka olen tällainen vaari. En ole vielä varma lähdenkö ehdolle. Kunnan asukkaista 30% on eläkeläisiä, joten siinä mielessä pitäisi listalla ainakin yksi eläkeläinenkin olla, mieluummin mummo vielä kaveriksi.

"Kokoomus lupaa leipää vain lakimiehille". Hyvä oivallus. Toisaalta kyllähän noita lakimuutosten vaatijoita on hallituksessa enemmänkin. Jopa perustuslakia halutaan muutettavaksi niin että se sopii omiin poliittisiin tavoitteisiin. Halpahintaista touhua.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Jos itse olisin ehdokas keskittyisin enemmän siihen mitä hyvää ja kaunista ajaisin valtuustossa sensijaan että etsin ja esittelisin kilpailijoiden heikkouksia. En myöskään vaaleissa äänestäjänä valitse suosikikseni sellaista joka mojovimmin keskityy toisten haukkumisiin.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Toisten haukkuminen johtuu nyt siitä, että olen heihin ja toimiinsa pettynyt ja siitä, että Vasemmistoliiton ehdokkaana (listoilla sitoutumattomana) oleminen on minulle suuri henkinen ja yhteiskunnallinen hyppäys.

Jos niin kun ohjelmaa asiaksi asti, niin täällä paikallisesti tulen ajamaan kolmen pikkukunnan yhdistymistä (se missä asun, se minkä kautta ajan päivittäin ja se kunta jossa käyn töissä). Sotesoppa kiinostaa (Kainuun Sote) ja ihmisten asiat.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

En tiedä, kenestä on kyse, mutta tuskin Martista :)

Tuolla voi hyvinkin päästä valtuustoon, koska kuntavaaleilla ei ole enää mitään virkaa tässä vaiheessa ja halukkaita ehdokkaita voi olla hyvin vaikea löytää.

Sanoin jo eduskuntavaalien alla, että seuraavat kunnallispoliitikot eivät tarvitse mitään muita työkaluja kuin punakyniä, kun seuraavista leikkauksista päätetään. Ei ole olemassa ainuttakaan puoluetta, joka voi suojata yhteiskuntaa valloilleen päästetyiltä markkinavoimilta. Se vaatii jotain paljon suurempaa yhteistyökuviota.

Ainoat merkittävät päätökset tehdään joko EU-tasolla, mikä murskaa meidät, tai valtiotasolla, mikä voi pelastaa meidät. Sekin edellyttää, että päättäjät ymmärtävät oikeasti, mihin maailma on menossa.

Tosin EU on jo saattohoidossa. Trump on nyt vientivuorossa ja EU-vinkulelut eivät kykene kuin vikisemään. Markkinat ovat vieneet sitä tähänkin asti kuin litran mittaa ja vasta nyt siellä alkaa sellainen turbulenssi, mitä ei ole nähty liki sataan vuoteen. Trumpia siitä tullaan syyttämään, mutta kyse ei ole hänestä, vaan systeemiominaisuudesta, jonka lait eivät ole kumottavissa. Tai ovat, mutta se vaatisi koko velkajärjestelmän kippaamista kaatopaikalle.

Meillä on ehkä puolisen vuotta aikaa irtautua eurosta, ennen kuin se kaatuu päälle. Jos ja kun näin käy, sitten kuntapoliitikoilla totinen käsien vääntely alkaa. Hieno homma, jos siellä silloin istuu heikointa saatavilla olevaa poliitikkoainesta.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Aivan lohdutonta kuvaa ei sentään kannata antaa. Vaikka mahdollisesti toteutuvan soten myötä valtuustojen budjettikokousten asialista lyhenee, niin kaikki ne asiat jotka jäävät jäljelle ovat täsmälleen yhtä tärkeitä kuten ennenkin.

Kaavoitus, elinkeinot, opetus ja sivistys, siinä muutamia keskeisiä kuntien päätettäväksi jääviä asioita. Trumpin vaikutuksen esimerkiksi kotikuntani päätöksentekoon arvioin olevan pyöreä nolla.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Mitä veikkaat? Kun Kepulla on eniten kuntia nyt 204.Niissä päättää kepulaiset.
(jotka on jo kehdossa rokotettu äänestämään kepu) Tuleeko mikään muuttumaan?
Minun arvoi on Tuskin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #6

Valtuustojen pieneneminen auttaa vahvoja valtapuolueita pysymään vallassa kun osa pienistä ryhmistä putoaa pois. Koskee lähinnä maaseutukuntia, joita keskusta hallitsee.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Trumpin päätökset vaikuttavat markkinavoimiin ja markkinavoimat tyrmäävät kuntapäättäjät. Alueelliset erot ovat tietenkin suuria ja ne kärsivät eniten, jotka ovat tehneet suurimmat virheinvestoinnit.

Kirjoitin hiljattain jenkkiostarista, jonka arvo rakennushetkellä 10 vuotta sitten oli 190 miljoonaa dollaria. Nyt velkojapankki osti sen sadalla dollarilla ja velkaa oli jäljellä noin 145 miljoonaa.

Ei ole väliä, tuleeko noita konkursseja yksityiselle vai julkiselle puolelle, mutta niiden välilliset vaikutukset ovat järkyttävää luokkaa. Hyvä puoli on, että pian pääsee ostamaan halvalla, jos keksii investoinnille vaan järkevää käyttöä.

Kukaan ei kuitenkaan halua kuulla tällaisista skenaarioista, joten on aivan turha tuhlata aikaansa valtuustosalissa, missä herttaista tietämättömyyttä nautitaan viimseiseen pisaraan saakka.

Suomessa 90-luvun laman olisi pitänyt opettaa jotain, mutta vain pankit oppivat läksynsä jotenkin. Se ei vielä riitä mihinkään.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #7

Raha on vain numeroita ja vouti löytää vain maalikyliin... ja 90-luvun läksyt tuli tehtyä jälki-istuntoa myöten.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Punakynääkin on käytettävä luovasti...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Vasemmistoliitto on tällä hetkellä ainoa puolue, joka edesauttaa meidän yhteiskunnan säilymistä

Ei helvata, onko Vasemmistoliitto Suomen konservatiivisin puolue?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Taitaa muuten olla... pienen ihmisen puolella vielä...

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Totta...syntyvyys on laskenut sitä mukaa kuin vasemmiston kannatus on alentunut.

Toimituksen poiminnat