MarttiHaverinen

Juha Sipilän kivittäjäiset

  • Katera-Steel historia
    Katera-Steel historia

Tästä kaikki alkoi: http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3634230-paaministerilla-laheiset-y...

Jos kaikki olisivat alunalkaen tyytyneet Sipilän kommenttiin: ”Minulla ei tietenkään ole mitään tietoa Katera Steel Oy:n liiketoiminnasta.” Niin kaikki olisi valtakunnassa ok. Urakan arvo on 0 € - 500 000€. toisin kuin julkisuudessa väitetään sen olevan sen puoli miljoonaa. Katera-Steelin liikevaihdossa ei kovin suuri tilaus.

Uutinen on niin vihjaava, että se houkutteli kaikki kynnellekykenevät salaliittojournalistit apajille. Vihjaus oli vakava, sillä jos koplaus pääministerin osalta olisi totta, niin sehän selvitettäisiin valtakunnanoikeudessa. Mutta kukaan ei haasta... vihjailulla päästään parempiin tuloksiin ja totuutta ei tarvitse tällöin kaivaa esiin. Saadaan pojot kotiin. Jätetään teoriaa rapistavat tiedot kertomatta ja unohdetaan kaikki suhteellisuus.

Ja sitten tämä toimittajien paimenkirje-episodi. Kukaan ei ehkä toimittajista ole huomannut, että Juha Sipilä on turhautunut tähän keissiin... Voi olla ja löytyä inhimillisiäkin piirteitä pääministeristä. Sitten tämä tulkitaan median suitsimiseksi. Meillä on vapaa lehdistö ja sillä sipuli. YLE:nkin asialistalle kuuluu kriittisyys. Nyt on vain hekumoitu väärillä asioilla (mitätön juttu) liian paljon.

Ehkä nyt noussut somepauhu ja poliittisten moralistipisteiden kerääminen johtuu siitä, että tilaisuus tuli ja hallituksen ohjelmaan on laajaa tyytymättömyyttä. Minä henkilökohtaisesti vastustan suurinta osaa hallituksen toimenpiteistä ja olen sitä mieltä, että toisia keinoja talouden tasapainoittamiseen olisi käytettävä, mutta, oppositiopolitiikan täytyy tapahtua reaalisiin kysymyksiin paneutumalla, tarjoamatta helppoja vaihtoehtoja. Kivityskampanja ei ole oikeaa politiikkaa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Mikä ei tapa se vahvistaa. Näin tulee Sipilälle käymään. Poliittisen uran oppikoulun kokeita. Toivottavasti tulemme havaitsemaan jatkossa päättäväisemmän pääministerin. Nöyristelyllä ei nykyisin pärjää. Mutta onhan tämä merkki, ettei todella isot asiat ja Suomen menestyminen näytä määrättyjä tahoja kiinnostavan. Opposition onnenpäivät.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Sellaista päätäväisyyttä, mihin Sipilä on syyllistynyt koko pääministerikautensa Suomi kaikkein vähiten tarvitsee. Päättäväisyydessä kyllä löytyy ja sen myötä päätösten perumisissa. Milloin Sipilästä kasvaa harkitseva hallitsija?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Tarvitaanko me hallitsijaa... hallituksessa on myös persut ja kokkarit, jotka tuovat oman sävynsä... ja todellakin amatöörimäisyys on kukassaan... yhteiskunnallista tutkimusta (sitä on pilvin pimein tarjolla) ei oteta huomioon vaan mennään maallikko-mutu-tuntumalla.

Tämä siis hallituspolitiikan sisällöstä, mutta toimittajat ovat nyt ottaneet liian suuren roolin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei tuon tason hommassa pidä olla tunnevaltaisia reaktioita. Jonkun Immosen Facebook postaukset illan myöhäisinä tunteina vielä voidaan selittää tunnetilalla, mutta ei pääministerin. Tunteet pitää ripustaa narikkaan virkakauden ajaksi.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Varmaan ymmärsit, että "Facebook postaukset" liittyivät Immosen tapaukseen.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

"Trumppius"/ twiittaus..some; on tarttuva tauti...

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Kai se on parempi, että kaikki tilataan Kiinasta. Ei tarvitse opposition ja duunareiden päätään vaivata !

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Turha syytellä ketään muuta, jos ei osaa jäävätä itseään. Jääväyssäännökset ovat juuri tehty sitä varten, että ne suojaavat päättäjiä tälläiseltä rumbalta.

Kysymys ei kuulu, miten iso kauppa, vaan olisiko kannattanut jäävätä?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Voi jeesus... mehän jo sovittiin tämä...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Miten niin sovittiin? Eihän minulla ole tässä yhtään panosta mukana. Olisi vain kivittäminen jäänyt kokonaan väliin, jos joku pääministerin avustajista olisi hoitanut hommansa ja ottanut päätöstä ennen asioista selvää.

Paula Lehtomäki olisi saanut olla virkeämpi selvittämään sudenkuopat, hänellähän on kokemusta itselläänkin Talvivaaran ruutiherkkyydestä mediassa.

Kaikkia varotoimia ei käytetty ja tuloksena on aivan turha pääministerin kivitys.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #10

Niin tästähän olimme samaa mieltä ja kirjoitit siitä hyvän blogin.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Pudasjärvellä on sellainen legenda, että kun joku ulkopaikkakuntalainen oli saamassa turpiinsa, niin kaveri hoki vieressä että: "Lyö lyö, se on Puolangalta ja on se tehny muutakin pahhaa."

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Toisaalta Sipilä on kertonut, ettei ole tiennyt Kateran tarjouksesta (liiketoiminnasta yleensä)... mistä on tiennyt jäävätä?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tieto on valtaa, jos ei tiedä joutuu kivitettäväksi.

Tarjouspaperit olivat julkisia, ja ne oli käyty ennen tuota kyseistä jääväyspäättämättömyyttä. Jos joku taho, esimerkiksi avustajat olisivat handlanneet tuon homman niin mitään peijaisia ei nyt tarvittaisi.

Jääväämisen periaate on juurikin selvittää päättäjät karikon ylitse ei karikkkoon.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #16

Miten poliitikon tulisi menetellä jos sattuu joku serkku saamaan eläkettä, työttömyyskorvausta, vanhempainrahaa, opintotukea, lapsilisää tai omaishoidon korvausta, tai olemaan kunnan tai valtion palveluksessa, tai omista yritystä joka on valtiolle tavarantoimittajana, kun niistä asioista päätetään? Pystyisiköhän kukaan ministeri esittelemään valtion budjettia, jos pitää varmuuden vuoksi jäävätä itsensä ettei synny serkuista eturistiriitaa?

Arto Jääskeläinen

YLE kaipaisi siivousta ja kovalla kädellä. Sieltä toimittajapuolelta.
YLE ei ole tiedotusväline, vaan iso vihervasemmistolainen propagandatykki.
Itsenäinen poliittinen osapuoli.

Kun aktiivinen toimittajajoukko keskittyy vain Sipilän solvaamiseen juttujen perusteella, jotka on julkaistu Kansan Uutisissa, niin haloo ?

Oli aivan oikein YLEn johdon muistuttaa toimittajakuntaa, että ainut YLEn tehtävä ei ole pääministerin laajamittainen herjaaminen.

Vastoin usein esitettyjä väitteitä, ei uutisointia ole kielletty, vaan se on haluttu pitää jossain järkevissä rajoissa.

Aitoa sensurointia tapahtuu täällä US-blogeissa jos kirjoittaa herkistä aiheista ja "liian" konservatiivisella otteella. Lähtee koko blogiteksti.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Olen minäkin nauttinut väliin US:bannia... kerran suutuin ja hävitin arkistosta vanhemmat blogini... Banni tulee jos yhtä henkilöä liikaa kritisoi... minä aikoinaan kritisoin mr. Liliusta... koetetaan muistaa, että poliitikotkin on ihmisiä... Valtionyhtiöiden johtajista en olisi niin varma...

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Kiitos! Sanoit kaiken oleellisen.

Toimituksen poiminnat