MarttiHaverinen

Anna Kontula

Tämän illan Pressiklubissa esiintyi Anna Kontula... toiset jäi sen vahvan tieteellisen argumentaation varjoon, mitä Kontula esitti ohjelmassa, eli en edes mainitse näitä mitättömyyksiä.

Olen seurannut Anna Kontulan uraa jo useamman vuoden ajan. Siinä on tyttö, joka osaa argumentoida sanomansa. Tulee mieleen väkisin Hertta Kuusinen. Hertta joutui ajamaan työväestön asiaa vaikeissa suurvallan asettamissa raameissa ja olisi varmasti pystynyt parempaan ilman traagista suhdettaan Neuvostoliittoon. Mutta Anna Kontula on vapaa kuin varpusparvi syksyisellä pellolla...

Uskon ja luotan, ettei Anna Kontula ole samanlainen työväenluokan petturi kuten oli Suvi-Anne... Li ei saa luottamustani...

Niin miksi Anna Kontula vetoaa meikäläiseen, keskiluokkaiseen harvemmin vasemmistoliittoa äänestäneeseen keski-ikäiseen mieheen? Minusta on aivan fantastista, että vasemmistoliitolla (työväenliikkeellä) on tällainen älykäs nuori nainen riveissään. Ja ei hän silmiäkään pakota katsella...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Minä kun tuon tieteen parissa puuhaan niin kuulisin mielelläni perusteluja siitä tieteellisyydestä.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Anna kontula perustelee puheensa tutkimuksiin kun taas vastaväittäjät polkevat oikeistolaisen stereotypian suossa.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Jo ennen kuin Vasemmisto(liitto) vaihtoi puheenjohtajansa Arhinmäestä Li Andersoniin kirjoitin tänne Puheenvuoroon että paras puheenjohtaja olisi Anna Kontula. Ei ole syytä muuttaa näkemystä.

Anna moitti nyt Pressiklubissa omaa puolueväkeään siitä että ne katsovat vähäosaisia ulkoapäin, toisina ja haluavat pitää heidän puolesta puhumisen omana erityisoikeutena ja pätemistapana. Upeaa itsekritiikkiä ja ymmärrystä. Lisää tällaista.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Yksi vasemman laidan järkevimmistä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Vai että viittauksilla voittoon. Viittaukset on helppo hoitaa, ja toki pitää olla väittämille tukea. Minua Kontulassa häiritsee loogisen argumentoinnin puute. Hän hyppää johtopäätöksiin todistamatta loogista jatkumoa, ei siinä auta viittaukset. Tosin antipatiani, niinkuin miehillä aina, lienee vastaamaton rakkaus. Kontula ei ole koskaan vastannut kommenttiini, toisin kuin suosikki-inhokki-vasemmistolaiseni Esko Seppänen, joka on aina vastannut, ja perustellut, ja rakentanut loogisen jatkumon.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Kontula nimenomaan viittaa tutkimuksiin... olisi hyvä tutustua myös niihin... Itse en ole vielä rohjennut keskustelemaan Kontulan kanssa somessa, joten tämä kokemus puuttuu...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Anteeksi heikko kommunikaationi, luulin juuri käsitelleeni tuon argumentin kommentissani. Vetäydyn pohtimaan, miten osaisin ilmaista itseäni.

Kuten sanoin, en ole koskaan keskustellut hänen kanssaan. Kollina ulvonut vain kuuta.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

"Minua Kontulassa häiritsee loogisen argumentoinnin puute. Hän hyppää johtopäätöksiin todistamatta loogista jatkumoa, ei siinä auta viittaukset."

Kuka toimii toisin esim. politiikassa,taloustieteen edustajista,ajatuspajoissa,tieteen edustajista..edes joku?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Minkälainen poliitikko Vellullekin kelpaisi... Minusta tämä Kontula on todella piristävä poikkeus ja ihan hienoa oli että Kontulan kirjan julkistamistilaisuudessa oli väittelijänä Elina Lepomäki, jota myös arvostan, vaikka onkin oikealla.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #13

Kommentti oli kylläkin osoitettu Maxille.

Vastaus kuitenkin kysymykseesi: Rehellinen ja analyyttinen. Lepomäki ja Kontula ovat tästä hyviä esimerkkejä.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Eduskunnan seminaarissa oli aiheena ääriliikkeet. Viisaiden esitelmöitsijöiden jälkeen Anna Kontula sai puheenvuoron ja aloitti sen jotakuinkin näin:

"Minä olen terroristien sukua ..." (viittasi mm. sisällissotaan).

Kun Kontula tutki Olkiluodon työmaan siirtolaisten oloja, hän tietääkseni meni asumaan heidän joukkoonsa.

Kontulalla näyttäisi olevan samaistumiskykyä ja häneltä näyttäisi puuttuvan poliitikkojen perisynti: itseensä rakastuminen, itsetärkeily, narsismi.

(Diivailu ei muuten ole vain poliitikkojen taipumus. Kirjamessuilla oli vaikea uskoa silmiään: Huotarinen, Koutaniemi. Heidän teoksiinsa en koske).

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tässä tuo ohjelma:
http://areena.yle.fi/1-3062298

Näkyy myös ulkomailla.

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

No ei Kontula tuossa ohjelmassa kovasti viitannut tutkimuksiin, mutta kyllä hän hyvin osasi asiansa esittää. Minäkin luotan tuollaisen yhteikuntatieteiden tohtorin tietämykseen.

Kun oli Sipilästä puhe, olisin toivonut, että esiin olisi myös tullut ns. "paskalaki", jonka keskusta veti läpi, RKP:n ministerin ja mm. Vihreiden avustuksella ja kuinka Sipilän myyntitykeillä riitti työtä, koska Sipilällä sattui olemaan 'Paskalakiin' sopivat laitteistot myynnissä.
Tapa tuokin on tehdä yksityisyrittäjänä rahaa ja sitten jotkut Eteläranta kympin edustajat kehuvat jne.

Henry

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Just... itselläni on jaakobinpaini menossa lähteäkkö kunnallisvaaliehdokkaaksi kepun listoilta... jospa ne ottaa sitoutumattoman... ei nuo Kepun jäljet oiken herätä luottamusta...

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen Vastaus kommenttiin #12

No et sitten ole mitään muuta keksinyt...!

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #15

Vaihdoin sitten vassareiden listoille :D

Toimituksen poiminnat