MarttiHaverinen

Disinformaatio Akuutti -ohjelman alkoholiextrassa

  • Virallinen totuus.
    Virallinen totuus.

Huuli pyöreänä sain seurata eilen illalla lähetettyä Akuutin alkoholi -erikoislähetystä. Ohjelma rikkoi kaikki toimittajantyön lait leikkaamalla ja valitsemalla asiantuntijan, jonka rooli on selittää "virallisen totuuden" sanomaa kansalaisille.

Ohjelmassa haastateltiin toipunutta naisalkoholistia ja annettiin ymmärtää, että tällä päihdepsykiatri Pekka Laineella olisi jotain tekemistä toipumisen kanssa. On oltava ammattilainen, havaitakseen mediapelin.

Ohjelman leikkaajat tekivät vain yhden mokan. Nainen kertoi läheisviikonlopustaan kuntoutuksessa. Tämä metodi on käytössä Minnesotamallin kuntoutuksessa. Tällä Pekka Laineella ei ole mitään tekemistä näitä hyviä toipumistuloksia tuottavien klinikoiden kanssa. Pekka laine, ja hänen mafiaveljensä A-klinikka säätiössä ovat perinteisesti pyrkineet leimaamaan Minnesotamallin hoidon puoskaroinniksi ja hävittämään koko mallin kuntoutusklinikat Suomesta, tässä lähes täydellisesti onnistuen.

No mitkä olivat Pekka Laineen konstit alkoholismin hoidossa? Naltreksoni -hoito, mikä on todettu lähes blaseboksi. Samoin juomisesta aiheutuneiden psyykkisten oireiden hoito ei ratkaise kenenkään riippuvuusongelmaa. Lääketehtaan juoksupoika kuten Käypähoito-lääkärit tässä asiakokonaisuudessa.

A-klinikat on Suomen "virallinen" järjestelmä riippuvuuksien hoidossa. Se tuottaa hyvin vähän toipuneita, eli sieltä harvoin kannattaa etsiä apua (alle 2%). Järjestelmä nielee pääosan yhteiskunnan päihdeongelmien hoitoon varatuista rahoista ja tulokset eivät mairittele. A-klinikat ovat historiansa aikana tuottaneet enemmän ongelmia (medikalisaatio) kuin ratkaisseet niitä.

http://areena.yle.fi/1-2246293#autoplay=true

Asian tilan korjaamiseksi Suomeen on jouduttu perustamaan potilasjärjestö:

https://www.paihderiippuvaiset.fi/yhdistys.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Toimituksen poiminnat